Det brinner i en kontorslänga i markplan på företaget Zapp som håller till på Sandviks industriområde i Sandviken. Foto: Arvid Jansson

Brand på Sandviks industriområde – kontorslänga brann

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtiden på fredagen började det brinna i en kontorslänga i markplan på företaget Zapp som håller till på Sandviks industriområde i Sandviken. Räddningstjänsten var där och genomförde rökdykning. Ingen person ska ha skadats vid branden, enligt räddningstjänsten.

– Det brinner för fullt och branden är inte under kontroll, säger Niklas Hammarlund, inre befäl på Gästrike Räddningstjänst vid tolvtiden.

Larmet kom vid tolvtiden på fredagen och räddningstjänsten var på plats med styrkor från Sandviken, Gävle och Rörberg. Prognosen är att de kommer vara där i minst tre timmar. Branden ska ha orsakat stora skador på byggnaden.

Polisen och ambulans var också på platsen.

I klippet berättar räddningsledaren om den pågående insatsen.

Vid 16:30-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar och släckte mindre glödbäddar i väggar, men räknar att kunna lämna vid 17-tiden och då lämna över till industibarandkåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.