För tredje natten i rad har det brunnit bilar i Sätra. Foto: Roger Nilsson

Nya fordonsbränder i Gävle i natt – och en i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Stadsdelen Sätra i Gävle har drabbats av fordonsbränder för tredje natten i rad. Totalt rör det sig om tre nya bränder i Sätra och i anslutning till en av dem greps en person, som nu är misstänkt för grov skadegörelse.
Även i stadsdelen Björksätra i Sandviken har det brunnit under natten.

Det första larmet kom in vid 22.40, då det brann i en husvagn på Vinbärsvägen i Sätra. Ytterligare en husvagn och två släpvagnar skadades i samma brand. Gästrike räddningstjänst skriver i ett mejl att räddningstjänst från Gävle snabbt var på plats och fick branden under kontroll. Ingen person skadades.

Klockan 00.18 fick polisen ett larm om en ny en brand i ett fordon på Gavlehovsvägen i Sätra, följt av ytterligare brand i fordon kl. 00.48 på Glimmervägen.

En gripen misstänkt

Genom vittnesuppgifter kunde polisen, under natten, gripa en misstänkt gärningsperson i närheten av husvagnsbranden på Vinbärsvägen.

– Flera gärningsmän verkar det ju vara i och med att vi har gripit en misstänkt och det brinner ändå. Vi får utreda om det som har varit tidigare nätter kan kopplas till personen som är gripen, säger Andreas Örth, RLC-befäl vid polisen i region Mitt till TT.

Släpptes – misstankarna kvarstår

Den gripne blev senare under natten frivgiven efter samtal med åklagaren.

– Misstankarna mot personen kvarstår och en förundersökning gällande grov skadegörelse är inledd, Säger Tobias Ahlén-Svalbro, presstalesperson på polisen.

Brand i Sandviken

Vid 02.30 fick polisen larm om en brand i Sandviken.

– Vi har fått samtal om tre bilar som brinner i Björksätra, säger Linda Winge RLC-befäl vid polisen.

Polisen och räddningstjänst är på plats vid branden.

Tidigare bränder

Natten mot torsdag utsattes stadsdelen av en bilbrand och en brand i en garagelänga. Totalt åtta fordon skadades. Tidigt på onsdagsmorgonen brann det på fem adresser i Sätra och totalt 14 bilar skadades.

Polisen i Gävle har sedan tidigare beslutat om ökad polisiär närvaro i området.

Fler gripna i Sätra

På fredagsmorgonen greps ytterligare tre personer i Sätra i ett annat ärende. De är misstänkta för framkallande av fara för annan efter att ha ”släpat ut diverse bråte på en vältrafikerad gata”, skriver polisen.

– Det hålls förhör med dem i detta nu, säger Tobias Ahlén-Svalbro, presstalesperson på polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilbränder i Gävle

Mer i ämnet