Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
GA-2019-0520-VOD-SYNKKORSNAS Foto: BillerudKorsnäs, pressbild

Brandorsaken fortfarande okänd

Publicerad

Efter helgens kraftiga brand på Billerud Korsnäs i Gävle så fortsatte arbetet under måndagen med den tekniska undersökningen. Fokus under dagen har varit på att säkra platsen så att medarbetare och inhyrd personal ska kunna arbeta säkert.

Stora delar av produktionen kunde startas upp igen under dagen efter driftstoppet i förra veckan. Det är dock en komplicerad process som tar några dagar. De delar som påverkats av branden står dock still just nu.

– Den tekniska undersökningen måste få bli klar först så att vi vet omfattningen av skadorna, säger Angelica Eriksson, kommunikationsansvarig på Billerud Korsnäs.

Brandorsak höljd i dunkel

Fortfarande finns det inga svar på hur branden startade och vad som orsakade den. Hur branden påverkat produktionen och den del av anläggningen som samlar upp illaluktande gaser är också för tidigt att säga.

– Exakt vad som brunnit och orsaken till det får den tekniska undersökningen visa, säger Angelica Eriksson.

En entreprenör fick lättare rökskador men behövde inte uppsöka sjukhus utan fick vård på plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer