Erica Udén Johansson jublar efter sitt mål mot Schweiz i bronsmatchen på OS i Sotji 2014. Foto: Julio Cortez/TT

Brynäs IF:s supervärvning: forward med 96 landslagsmatcher

Uppdaterad
Publicerad

Det är den meriterade forwarden Erica Udén Johansson som har skrivit på för säsongen 2017/2018.

Erica Udén Johansson har bakom sig tre säsonger i division 1, sex säsonger i SDHL och fyra säsonger av college-hockey i USA. Dessutom har hon spelat 96 matcher i svenska landslaget, så det är en erfaren spelare som nu går över till Brynäs från Sundsvall/Timrå.

Eriva Udén Johansson erkänner att det varit jobbigt att bestämma var hon skall spela, men ser fram emot en flytt.

– Jag känner mig väldigt nöjd nu och både jag och min sambo har fått en bra plan för flytten till Gävle, säger forwarden i ett pressmeddelande.

”Supervärvning”

Klubbdirektör Johan Stark är glad över värvningen som han tror kommer hjälpa klubben mycket.

– Jag är otroligt nöjd med att Erica har valt att komma till Brynäs IF. Hennes meriter och erfarenheter talar för sig själva. En supervärvning helt enkelt! säger Johan Stark i pressmeddelandet.

Mogen spelare

Så här beskriver Erica Udén Johansson sig själv på isen:

– Jag är en spelare som läser spelet bra, jag krånglar inte till det i onödan utan spelar ett rakt och tydligt spel. Självklart sätter jag laget före jaget och kommer fokusera på att dra in poäng. Åren i USA och mina erfarenheter från tidigare SDHL-spel har gjort mig till en spelare som hanterar högt tempo i spelet och ett moget spelsätt.

Ytterligare en värvning

Caroline Markström, född 29 maj 1994 började hockeykarriären i Kovlands IF. Markström har spelat college-hockey i USA under fyra säsonger, där spelade hon för St. Cloud State University.

Vid sidan av sin hockeykarriär är Markström studerade business management. Markström är även en meriterad landslagsback, med spel både i Damkronorna och juniorlag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.