Brynäs påskgodis – kanadensaren Jeadon Descheneau klar för laget

Uppdaterad
Publicerad

Kanadensaren Jeadon Descheneau, 24, blev klar för spel i Brynäs i dag. Det är Gävlelagets fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen.

– Det är en liten rapp spelare som tycker om att vara framför mål, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv. Gillar att vara där det brinner till, förhoppningsvis kommer han att passa bra även i Brynäs. Han ska bidra med snabbhet och tycker om att sticka in näsan där det bränner till.

Jeadon Descheneau är rightskytt och gjorde 52 poäng (19+23) i Düsseldorfer i tyska ligan under den senaste säsongen. Jeadon Descheneau befinner sig just nu i Kanada men säger till Brynäs sajt att han är ”super excited”  över att få spela i Brynäs. Descheneau har skrivit på för två säsonger. Flera SHL-lag ville ha Descheneau men kontakter med förra Brynässpelare Greg Scott gjorde bland annat att han hamnade i Brynäs.

Sedan tidigare har Brynäs värvat en trio spelare från Västerås: Forwarden Lukas Zetterberg som och gjorde 43 (24+19) poäng på 52 grundseriematcher, backen Alexander Lindelöf och så målvakten Samuel Ersson.

Erika Grahm sportchef för damerna

På ledarsidan har återvändarna Michael Sundlöf och Ove Molin anslutit som sportchef respektive spelarutvecklare och assisterande tränare för A-laget.

Erika Grahm är utsetts till sportchef för damerna och till damlaget har bland annat Fanny Brolin förlängt kontraktet och så har Mariam El-Mahmadi anslutit från Djurgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.