Brynäs avslutar samarbetet med tränaren Åke Lilljebjörn Foto: Arkiv

Brynäs sparkar damtränaren

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs IF meddelar att Åke Lilljebjörn slutar som ansvarig för föreningens dam-verksamhet och som huvudtränare för damlaget.

Åke Lilljebjörn tillträde som dam-ansvarig och huvudtränare för Brynäs IF representationslag i SDHL under sommaren 2017.

– Det har varit ett rörigt verksamhetsår inom Brynäs IFs dam-verksamhet, något som ledningen tog tag igenom att tillsätta en arbetsgrupp som skulle utvärdera organisationen. I den utredningen framkom ett stort antal brister. Därför väljer vi nu att börja om från noll och med en långsiktigt och hållbar plan som grund att starta om damverksamheten på nytt, berättar Michael Campese, klubbdirektör Brynäs IF i ett pressmeddelande.

GD

Brynäs IF har inlett rekryteringsprocessen för att rekrytera en ny ansvarig för damverksamheten och en ny tränarstab för SDHL-laget. Under kommande vecka kommer Brynäs IF att träffa ett antal kandidater till tjänsten.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

GD

Mer i ämnet