Det skrivs mycket i sociala medier om Brynäs hemmarena Gavlerinken i samband med match. Foto: SVT

Brynäs visar vägen på sociala medier

Publicerad

Det gick inget vidare för Brynäs i SHL i år. Men Gavlerinken och Brynäs får i alla fall toppbetyg när det gäller sociala medier. Det visar en ny rapport som SHL gjort.

Enligt forskningsledaren Christoffer Laurell är Gavlerinken en av de arenor som visar vägen i sociala medier. Studien visar att Gavlerinken står sig väl i förhållande till de andra SHL-arenorna. Totalt publicerades 3.754 publika inlägg kring Gavlerinken i sociala medier under seriespelet i SHL.

Hemmalaget Brynäs driver ett omfattande engagemang till sin arena under sina hemmamatcher. Hela 72,7 procent av inläggen i sociala medier publicerades i samband med hemmamatch.

– Gavlerinken har i perspektiv till sin storlek skapat ett relativt omfattande digitalt engagemang. Här finns det även en tydlig koppling mellan arenan och hemmalaget Brynäs. Detta då sju av tio inlägg kring arenan publicerades i samband med hemmamatcherna, vilket är högre än de flesta andra arenor, säger Christofer Laurell, forskningsledare och ekonomie doktor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer