Buss körde i diket på E4 norr om Gävle – fem till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En buss körde av vägen strax utanför Gävle på E4 i höjd med Sätra och fortsatte in i skogen på lördagsförmiddagen. På bussen fanns ett handbollslag från Stockholm som var på väg till Edsbyn. Fem personer fick föras till sjukhuset i Gävle med ambulans.

Bussen körde av vägen och fortsatte in i skogen. Ungefär 15 meter från vägbanan stoppades bussen efter att ha kört in i flera träd.

– Det ska inte vara några svårare skador på någon. En person är lättare skadad men de pratar om att två- till tre personer kanske ska tas med i ambulans, säger Tommy Törling, inre befäl på Gästrike Räddningstjänst.

Fem personer fördes till sjukhuset till Gävle.

– Nu väntar vi på ersättningsbussen som ska komma och ta hand om övriga passagerare, säger Tommy Törling vid 10.30-tiden.

Var på väg från Stockholm till Edsbyn

Larmet kom in till SOS Alarm klockan 09.37.

Ombord på bussen fanns ett handbollslag från Stockholm som var på väg till Edsbyn. Enligt räddningstjänsten var det ungefär tio personer ombord.

– Vi håller på och försöker flytta passagerarna till ett ställe där de kan få lugn, ro och värme i väntan på att vi får dit en ersättningsbuss, säger Joakim Mattsson, vd på bussföretaget.

E4 stängdes av helt i norrgående riktning i samband med räddningsarbetet.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln uppgavs det att bussen var på väg mot Hudiksvall. Rätt är att den var på väg till Edsbyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.