Mikael Hedström, presstalesperso vid polisen, uppger att samma grupp utreder de senaste dagarnas rån. Foto: Roger Nilsson – Gävle News/SVT

Tredje rånet på kort tid i Gävle – ”Hotade personal med tillhygge”

Uppdaterad
Publicerad

En butik i Sörby i Gävle rånades under måndagskvällen.

– En man har hotat till sig kontanter med ett vapenliknade föremål, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisen.

– Vi är vid butiken nu, jag vet inte så mycket om det i nuläget, sa Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisen, strax efter att man larmats till platsen.

Det polisen visste då var att någon ur personalen larmade polisen strax efter klockan 21 efter att butiken rånats.

En timme senare hade Tobias Ahlén fått in lite mer information kring rånet på en matvarubutik.

– En man har kommit in och hotat till sig kontanter med ett tillhygge eller vapenliknade föremål, sa Tobias Ahlén då.

Platsen avspärrad

Flera patruller kallades till livsmedelsbutiken och polisen sökte efter den misstänkta gärningsmannen med bland annat hundpatruller. Polisen spärrade även av platsen för teknisk undersökning och förhörde personal.

– Vi fortsätter under tisdagen med att hålla förhör och leta efter fler kameror i närområdet. Erfarenheten säger att en person som utför ett sånt här rån uppehåller sig i närområdet innan för att vara bekväm med platsen. Förhoppningsvis har någon ur allmänheten sett den här personen och kan ge oss fler uppgifter, säger Mikael Hedström.

Det har varit flera rån de senaste dagarna – misstänker ni att det är samma personer?

– Det sista rånet är annorlunda än de andra två men alla tre rånen utreds av samma utredningsgrupp så man tittar givetvis på likheterna, säger Mikael Hedström.

En förundersökning gällande rån av normalgraden har inletts men ingen är misstänkt i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.