Hur länge skulle du klara dig? Skriv i vår chatt här nedan! Foto: TT/SVT

Chatt: Hur länge skulle du klara dig om du isolerades i hemmet?

Uppdaterad
Publicerad

Oron inför coronavirusets spridning börjar ta konkreta uttryck. Munskydd och torrvaror säljer slut – har du bunkrat upp, för den händelse att du skulle bli tvungen att stanna hemma ett par veckor?

Det är bra att ha koll på vad du bör ha hemma för att klara dig vid en kris, oavsett om den orsakas av sjukdomsutbrott, strömavbrott eller annat.

De personer som man tror kan ha smittats av coronaviruset covid19 uppmanas att isolera sig själva i hemmet i två veckor för att inte sprida eventuell smitta. Hållbar mat och något att göra behövs – vanliga munskydd, däremot, minskar inte risken att smittas.

Coronapandemin

Är du en ”prepper” eller har du inte mer hemma än du behöver för dagen? Har du gjort några särskilda förberedelser på grund av oro för coronaviruset? Dela med dig här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet