Joanna Wågström, ansvarig utgivare för SVT Nyheter Gävleborg. Foto: SVT

SVT:s redaktionschef chattade med publiken – det här vill ni att vi ska granska

Uppdaterad
Publicerad

SVT Gävleborgs redaktionschef Joanna Wågström chattade med SVT-publiken på måndagseftermiddagen. Flera tittare och läsare tog chansen att tipsa redaktionen.
Nedan kan du se några av de tips och frågor som kom in.

SVT rapporterade · Vad tycker du att vi på SVT Gävleborg ska berätta om i höst?

Nu är det slut på chatten för den här gången. Stort tack för ert engagemang, era frågor och era tips. Ni är alltid välkomna att höra av er till redaktionen eller till mig med era tips, frågor, beröm eller kritik.

Mvh Joanna

Anders Lundgren • Pressa de ansvariga om kostnaden för fiaskoprojektet med bussgatan på Öster.
X-antal ombyggnationer och skadade bussar utan att få önskad funktion.

Nils • Kommunens grönytor runt hela Gävle. Undantag Bolognernskogen delvis. Rondeller till bl a City Gross Ingen
klippning på hela sommaren. Ingen reklam för staden!!! Sorgligt att

Hej Nils!

Vad intressant! Det har jag inte själv noterat. Det ska vi undersöka.

Mvh Joanna

Jonas • Granska gärna hur levnadsvillkoren är för människor på landsbygden i regionen. Varför avfolkas vissa byar och vad kan vi göra åt det? Hur stöttar Länsstyrelsen, kommunerna och regionen att människor kan leva i samklang med naturen.

Hej Jonas!

Tack för tipset! Det är en väldigt bra idé som jag tar med mig. Vi vill gärna göra journalistik som speglar hur samhället förändras och utvecklas, så förhoppningsvis kan vi göra något på detta.

Mvh Joanna

Jan-Erik Stockselius • Vill ni försöka att få mer klarhet om vart
Våra matvaror tillverkas och av vem
Till exempel Bollnäs fil

Det är många produkter vi konsumenter inte har en aning vart dom ifrån

Börja med det
Hälsningar Jan-Erik

Hej Jan-Erik!

Tack för tipset! Jag tar med mig det. Det är en intressant granskning att göra.

Mvh Joanna

Ali • Hej jag tänkt bara fråga dig hur det är med viruset Corona i gävle

Ansgar • Det ni definitivt ska sluta med är att föra propaganda för olika ideologier med våra skattepengar. Vad ni än gör är det opartisk information ni ska leverera. Jag vill inte veta er åsikt. Jag vill inte höra vad jag bör tro och tycka.

Hej Ansgar!

Jag håller med dig att vår journalistik ska vara opartisk och jag anser att den är det. Hur menar du att vi för propaganda för olika ideologier?

Mvh Joanna

Anna • Jag tycker ni ska rapportera om Corona i skolan och om läroplikt istället för skolplikt
Jag tycker det ska bli laglight med läroplikt i Sverige

Hej Anna!

Ja det vore intressant att granska hur skolan och lärandet har påverkats av coronan. Är det något specifikt du tänker på att vi ska granska?

Mvh Joanna

Ann • Jag skulle vilja att ni granskar förskolan, hur de ser till att barn som är i behov av resurs/särskilt stöd får det så alla barn får samma rätt till att lyckas och utvecklas. Jobbar på förskola i dag och jag ser allt för ofta och höra uppifrån att de finns inte pengar. Men har inte förskolan och kommunen skyldighet att se till att barn kan delta i undervisning dagligen på förskolan. Som förskollärare ska man ju bedriva undervisning men om man har ett eller flera barn på en avdelning som behöver stöd så hinner inte eller får inte personalen möjligt att höra de som skollagen säger. Alla barn ska vara lika mycket värda och ha rätt till undervisning. Hur ska man som personal i förskola hinna med att undervisa när de hela tiden får släcka bränder genom att en personal måste kolla ett barn och de andra måste ta resten av barngruppen, det vill säga kan bli 1-2 personal på 22 barn? Är detta rätt? Snälla kan. Ni granska detta?

Hej Ann!

Tack för tipset. Vad intressant att få höra om dina upplevelser från förskolan. Du får gärna skicka mer information till oss på gavleborg@svt.se så kan vi jobba vidare med detta.

Mvh Joanna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer