Anders Ingvarsson var chefredaktör för alla hälsingetidningar och Gefle Dagblad fram till 2020. Sen hoppade han av och i dag kapar han och säljer ved från en brädgård i Skästra i Hälsingland. Foto: Anders Sundin/SVT

Anders Ingvarsson – chefredaktören som hoppade av och ställde sig vid vedkapen

Publicerad

I nästan 30 år arbetade Anders Ingvarsson i mediebranschen, först som reporter och sedan som chefredaktör. Bland annat för alla fyra hälsingetidningarna och Gefle Dagblad. När Bonnier köpte Mittmedia bytte han bana – och ställde sig vid vedkapen.

– Det är bara jag och min ved, det ger mig energi på något konstigt sätt, säger Anders Ingvarsson mellan några drag i vedkapen.

Nu ska det sägas på en gång att han blev erbjuden att fortsätta som chefredaktör för en av hälsingetidningarna när Bonnier News valde att upplösa Mittmediakonstruktionen med centralisering, och att ha en chefredaktör för flera tidningar och gå tillbaka till det lokala med en chef för varje. Men Anders Ingvarsson tackade nej.

– Någonstans där kom jag underfund med att jag inte orkade göra ännu en nystart, säger han.

Trots det så ser Anders Ingvarsson det inte som omöjligt att han någon gång återvänder till journalistiken i Hälsingland, från brädgården i Skästra.

Hör Anders Ingvarsson berätta mer om sitt karriärval från vedbacken i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.