Foto: Markus Dahlberg/SVT

Coronastoppad UF-mässa återuppstår i digital form

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals elever och besökare påverkades när årets mässa för Ung företagsamhet fick ställas in förra månaden till följd av coronaviruset. I morgon återuppstår mässan, i digital form, från Gasklockorna i Gävle.

Den årliga, stora UF-mässan, skulle ha varit i Söderhamn i slutet av mars, men ställdes in eftersom det hade lockat alldeles för många människor till en och samma plats.

I den stora gasklockan i Gävle är mässan nu på väg att återuppstå. En tv-studio tar form och via nätet kommer elever och besökare att under onsdagen kunna följa en sex timmar lång sändning, samt delta själva och berätta om sina företag.

– Vi kände att eleverna har kämpat så mycket för sitt UF-år så nu får de i alla fall visa upp det digitalt, säger Anna Leima, regionchef vid Ung företagsamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet