Frida Jonsvens har designat klänningar som burits på Nobelfester och i flera andra extravaganta sammanhang. Nu har hon designat klänningarna som användes i dokumentärfilmen Catwalk som har biopremiär den 31 januari. Foto: Mikael Johansson/SVT

Couturedesigner Frida Jonsvens: ”Tror aldrig jag gråtit och skrattat så mycket”

Publicerad

Frida Jonsvens är en couturedesigner och det innebär att klänningarna hon syr finns i ett enda exemplar och ska skina till max på den röda mattan. Hon fick uppdraget att skapa klänningarna som användes i dokumentären Catwalk och SVT tog sig en pratstund med henne om modeprojektet som visade sig vara så mycket mer än hon först trott.

Frida Jonsvens ringdes upp av Pär Johansson, grundare för Glada Hudik-teatern, under hösten 2018 och hon förstod redan då att hon skulle uppleva något alldeles särskilt som anlitad designer.

Men hennes höga förväntningarna toppades trots det med råge när hon under resans gång tog del av filmensemblens liv och upplevelser i samband med skapandet av de mångtaliga klänningarna.

– Jag kommer alltid bära med mig det här. Det är en livsresa som är helt magisk, säger Frida Jonsvens.

Hör Frida Jonsvens berätta mer om äventyret i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.