Nya rekommendationer på tisdag – knappt om tid tycker företagare i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Nya skärpta corona-rekommendationer införs i Gävleborg. De innebär en ökad användning av engångsmunskydd, bland annat på arbetsplatser, vilket företagen nu har att efterleva.

– Jag tolkar det som att vi som jobbar i affären nu kommer att börja använda munskydd hela tiden, säger Katrin Andersson, butikschef på en Icabutik i Hudiksvall.

Huruvida engångsmunskydd för kunderna kommer att vara gratis eller till försäljning är ännu oklart. På den punkten inväntar Katrin Andersson svar från butikskedjan centralt.  

På Hudiksvallsföretaget Monitor tolkar man de nya rekommendationerna som att man ska ha engångsmunskydd när man jobbar bredvid varandra och inte kan hålla avstånd. 

De nya rekommendationerna ska börja gälla redan imorgon tisdag vilket företagets VD Morgan Persson tycker är väl tätt inpå.

– Det är kort framförhållning. Men samtidigt får man förstå att det krävs handlingskraft, säger Morgan Persson.

Även Katrin Andersson har förståelse för de nya rekommendationerna.

– Det är rimligt att man stramar åt, om man märker att det behövs, säger hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.