Då stänger Arbetsförmedlingen de lokala kontoren i länet Foto: SVT/arkiv

Nu stänger Arbetsförmedlingen lokalkontoren i länet

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Arbetsförmedlingen planerat klart när det gäller avvecklingen av arbetsförmedlingskontor. För Gävleborgs del innebär det att fyra av kontoren stänger ned redan till den första november.

Den första november i år kommer kontoren i Bergsjö, Edsbyn, Ockelbo och Hofors att vara stängda. Det står klart när Arbetsförmedlingen nu har meddelat tidsplanen för den succesiva avvecklingen av arbetsförmedlingskontor i landet.

Söderhamns kontor stänger vid årsskiftet

Kontoret i Söderhamn kommer att hållas öppet till årsskiftet innan också det bommar igen. Enligt Arbetsförmedlingen kan kontor även vara stängda för spontanbesök tidigare än fastställt stängningsdatum.

106 kontor kvar i landet

När hela avvecklingen är klar i december 2020 kommer 132 kontor vara borta och myndighetens kommer då ha kvar 106 egna besökskontor.

För Gävleborgs del innebär det att kontoren i Hudiksvall, Bollnäs och Gävle kommer att finnas kvar. Även i Sandviken och Ljusdal kommer det att finnas kvar kontor även om de bara kommer att vara öppna för bokade möten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer