Utanför stadshuset i Sandviken har demonstrationer hållits för att rädda kvar Storviksbadet och en som engagerar sig är Mariam Andersson Klint. Kolla in videon för att se vad badet betyder för killarna Algot Bergström och Wilmer Olsson. Foto: Nadya Norton/SVT

Demonstration för att rädda Storviksbadet – ”Blir tråkigare somrar om inte badet finns”

Uppdaterad
Publicerad

Storviksbadet ska läggas ner då utomhusbadet är i dåligt skick och det blir för dyrt att renovera, det menar Sandvikens kommun. Men Storviksborna vill ha kvar sitt bad och har under flera dagar protesterat mot nedläggningen utanför stadshuset i Sandviken.

I två utredningar som Sandvikens kommun har gjort har kommunen i båda fallen kommit fram till att badet har stora renoveringsbehov och att skulle kosta flera miljoner att renovera.

Demonstrationer för att rädda badet

Under veckan har demonstrationer hållits utanför stadshuset i Sandviken. 1 800 namnunderskrifter har kommit in under ett och halvt dygn, men på grund av coronan kan inte alla vara på plats. I stället får gosedjur representera antalet namnunderskrifter. En som engagerar sig för att utebadet i Storvik ska få vara kvar är Mariam Andersson Klint.

– Vi demonstrerar för att vi ska få behålla kvar Storviksbadet. Det är väldigt viktigt för Storviks medborgare, säger Mariam Andersson Klint.

Kolla in videon ovan för att se vad badet betyder för Storviksborna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.