Personal på Glada Hudik-teatern svarar: ”Det är en orättvis bild av vår verksamhet”

Uppdaterad
Publicerad

Nuvarande och tidigare personal på Glada Hudik-teatern beklagar skådespelarens upplevelse. Men samtidigt tar de avstånd från den kritik som framförs.

Personal på Glada Hudik-teatern tycker att bilden om missförhållandena på teatern är orättvis. I en skrivelse till SVT Gävleborg som har undertecknats av flera personer står det att de ”vill kraftfullt dementera den negativa beskrivningen av teatern”.

Pär Styrman och Johan Svangren är två av de personer som är verksamma inom teatern som har undertecknat skrivelsen.

Missförhållanden inom Glada Hudik-teatern

– Vi tycker själva att vi bedriver en jättebra verksamhet och tycker att den fungerar bra utifrån varje enskild deltagare i teatern, säger Pär Styrman.

SVT Gävleborg har tidigare berättat om att en deltagare på Glada Hudik-teatern känt sig illa bemött av personer som jobbar på teatern. Deltagaren har spelat in 40 timmars material som bevis för det dåliga bemötandet och lämnat in ljudinspelningarna till Hudiksvall kommun. Kommunen gjorde en utredning och kom fram till att det var ett missförhållande på teatern.

I videoklippet ovan kan du höra Pär Styrman och Johan Svangren bemöta kritiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Missförhållanden inom Glada Hudik-teatern

Mer i ämnet