Festivalgeneral tillika festivalgrundaren Erik Ohlsson och projektledaren Annie Mellström. Foto: Bizz Sjöblom / SVT

Det coronaanpassade Hudikkalaset har gått i mål

Uppdaterad
Publicerad

Hudikkalaset är slut för i år. På grund av pandemirestriktionerna såg den inte ut som tidigare år.

Årets version av Hudikkalaset går att beskriva som speciell. Istället för ett publikhav blev varje person hänvisad en sittplats. Från scenen gick en lång catwalk, ett sätt för artisterna att kunna komma närmare publiken.

– Publiken har varit väldigt, väldigt förstående med restriktionerna, de tycker det är kul att få göra någonting, säger Annie Mellström, projektledare för festivalen.

Coronaviruset i Gävleborg

Den största utmaningen med att arrangera festivalen har enligt arrangörerna varit att anpassa sig efter de snabbt föränderliga restriktionerna.

– Tempo har varit allt i år så vi har varit rekordsena med exakt allt. Men att vi tillåtit oss att vara sena är också det som gjort att vi kan göra Norrlands enda festival i år, säger Erik Ohlsson, festivalgeneral.

”Började nästan gråta”

Att det varit lång tid utan livemusik för många är någonting som märks hos såväl hos publiken, artisterna och arrangörerna.

– När Erik Lundin började här i måndags med första gigget så började jag nästan gråta. Det var så vackert att vi kan göra det här igen, och man märker hur glada artisterna är över att få möta sin publik igen, säger Erik Ohlsson.

Festivalen pågick mellan 26 till 31 juli på platsen där festivalen föddes, Köpmanberget i Hudiksvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet