Nu lagas det mat i det nya centralköket i Sandviken

Publicerad

Nu har det nya centralköket i Sandviken invigts. Byggnaden som kostade 42 miljoner kronor bidrar till en bättre arbetsmiljö och är anpassad efter det dagliga produktionsbehovet.

Den 6 augusti togs det nya centralköket i Tuna-området i Sandviken i bruk. Den nya byggnaden är formad efter verksamhetens dagliga produktion.

42 miljoner kronor i kostnad

Det tidigare centralköket från 1969 låg på två våningsplan på Murgårdsskolan och var anpassat efter dåvarande produktionsbehov. Antalet portioner har ökat från 3000 per dag till 6000 om dagen i nuläget. Tunaköket tog tre år att projektera och bygga och kostnaden blev 42 miljoner kronor.

Fakta om byggnaden

Visa

• Senaste tekniken i köksutrustning. Minskar energiförbrukning samt

höjer och säkerställer kvalitén på maten. Möjliggör och förenklar att

laga mer mat från grunden.

• Klimatanläggning för en bättre arbetsmiljö genom jämn

inomhustemperatur även på årets varmare dagar.

• Värmeåtervinning – uppvärmningsenergi tas tillvara. Värmen som

avges från köket går tillbaka in och värmer upp huset.

• Endast LED-belysning är installerad för att spara både energi och

underhållskostnad.

• Nyckelfritt hus med passagesystem. Personalen slipper

nyckelhantering och utomstående tex. leverantörers behörighet är

styrd till utvalda delar av huset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer