Erika Åberg, aktuell med tv-programmet ”Det sitter i väggarna” beräätar vad hon hittat när hon renoverat sitt eget hus. Foto: SVT

Det sitter i väggarna – även hos Erika Åberg

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag kväll börjar SVT sända den tredje upplagan av ”Det sitter i väggarna”.

Vi träffade Erika Åberg som är en av programledarna för serien hemma i familjens hus i Lågbo mellan Hedesunda och Gävle. Ett hus som liksom många andra har en historia att berätta. Hör Erika berätta om sitt eget hus i tv-klippet

Lämnade museivärlden

Efter att ha jobbat elva år på länsmuseet i Gävle sade byggnadsantikvarie Erika Åberg upp sig för att börja frilansa som skribent.

Men efter bara en vecka hörde ett TV-produktionsbolag av sig med en idé till en programserie om byggnadsvård. Och nu är det alltså dags för den tredje säsongen av ”Det sitter i väggarna”.

Programmet går ut på att Erika och historikern Christoffer O´Regan åker runt i landet och besöker människor som är nyfikna på vad huset de bor i har att berätta.

– Chrisoffer gräver i arkiven, letar fram gamla foton, och till och med människor som har någon koppling till husen vi besöker, berättar Erika Åberg.

– Sedan är det jag som hjälper dem med det praktiska hantverket.

Första programmet i årets serie sänds på tisdag kväll i SVT.

TV: Se hela reportaget med Erika Åberg i SVT-Play

Erika Åberg, aktuell med tv-programmet ”Det sitter i väggarna” beräätar vad hon hittat när hon renoverat sitt eget hus. Foto: SVT

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.