Digital vecka ska göra teknik lätthanterlig och mindre läskig

Uppdaterad
Publicerad

Det finns i dag många som har inte en digital närvaro, eller den kunskap som allt mer krävs för att söka jobb, boka läkarbesök eller ha kontakt med myndigheter. Det är bakgrunden till den europeiska kampanjveckan All Digital Week som ska höja den digitala kompetensen.

– Man kan komma och fråga banken om deras digitala tjänster. man kan pröva vr eller lära sig att lägga in på Wikipedia. vi kommer också visa bibliotekets tjänster, hur man kan läsa 7 000 tidningar på nätet online, berättar Anette Helgesson, bibliotekarie i Bollnäs.

Flera bibliotek deltar

Bollnäs bibliotek är ett av de bibliotek som satsar på den här veckan. Även bibliotek i Söderhamn och Ljusdal och Ovanåker deltar.

– Det viktigaste är att vi höjer den digitala kompetensen, att fler känner sig delaktiga och är med i det sociala samtalet som har flyttat ut på nätet. menar Anette Helgesson.

Hör Anette Helgesson berätta om satsningen i videon här ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer