Död man hittad i vattnet vid badplats i Gävle

Publicerad

Strax före klockan åtta på söndagsmorgonen hittades en död man i vattnet vid badplatsen Boulognerbadet i Gävle. Det rör sig om en man i 90-årsåldern. Polisen har inlett förundersökning om mord.

En privatperson slog larm och på plats kunde polisen konstatera att personen var död.

Polis och räddningstjänst åker dit och vi fick hjälp av räddningstjänsten att få upp kroppen ur vattnet. Det är en man men vi vet ännu inte vem han är, säger Daniel Wikdahl vid polisens ledningscentral på söndag förmiddag.

”Kan inte utesluta någonting”

Badplatsen ligger vid Boulognerskogen, strax utanför centrala Gävle.

– Vi vet inte hur personen har avlidit så det går inte att utesluta någonting i nuläget. Det finns en massa oklarheter att reda ut, säger Daniel Wikdahl.

Fyra polispatruller är på plats och ett område från Gustavs bro och ner mot utegymmet vid kyrkogården är avspärrat, enligt uppgifter från platsen.

Strax efter klockan tio anlände polisens tekniker till platsen. Ett tält har rests runt kroppen och området söks av med hund.

Under dagen blev den döde identifierad som en man i 90-årsåldern. Hans anhöriga har underrättats om dödsfallet av polisen.

Ett stort område spärrades av på platsen. Foto: Anders Sundin, SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer