En av de som passade på att ta sin första dos när det erbjöds drop-in-vaccination i Sätra var Sulayman Jadama. Foto: Arvid Jansson/SVT

Extra drop-in vaccin i Sätra ska nå ut till ovaccinerade

Uppdaterad
Publicerad

Primärvården i Gävle kommer att erbjuda fyra extra dagar för drop-in-vaccination i Sätra under november och december. Detta för att komma närmare de boende i geografiska områden som, enligt Folkhälsomyndighetens kartläggning, visat sig ha fler ovaccinerade invånare.

En av de som är väldigt glad över denna möjlighet och som tar sin första dos är Sätrabon Sulayman Jadama.

– Det här är min första dos. Det är något jag måste göra så när jag fick meddelande om att jag kunde komma hit bestämde jag mig för att få det gjort, säger Sulayman Jadama.

Samarbete för att nå ovaccinerade

Vaccinationerna genomförs i samarbete mellan Region Gävleborg, Gavlegårdarna och fastighetsbolagen Amasten och Balder. Ett samarbete som Sona Dibasey, biträdande vårdenhetschef tror kan bidra till att fler vaccinerar sig.

– Vi ser att det finns ett behov av att komma närmare befolkning och just för att det är i det här området där många ovaccinerade befinner sig. Det här blir ett jättebra läge, säger Sona Dibasey, biträdande vårdenhetschef.

Både Albin Westh, undersköterska och Sona Dibasey, biträdande vårdenhetschef är glada över att kunna erbjuda dessa drop-in-vaccinationer och på så sätt kunna nå ut till fler. Foto: Arvid Jansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.