Mattias Hugosson – tillbaka på jobbet med träningsvärk

Uppdaterad
Publicerad

44-årige målvakten Mattias Hugosson fick blixtinkallas när två ordinarie av Gefle IF:s målvakter var skadade. Det blev succé och vinst i ödesmatchen i Superettan mot Varberg. Idag var veteranen tillbaka på jobbet som vanligt igen. Fast med lite träningsvärk.

Det känns förstås i kroppen när man stått en match i Superettan i 90 minuter. Och det var första gången på fem år som han stod mellan stolparna igen. Mattias Hugosson spelade 400 matcher i Gefletröjan innan han la av 2013.

Och inte hade Hugosson tränat något speciellt heller när det på lördagsmorgonen blev klart att han måste gå in som målvakt i den viktiga matchen. August Strömberg skadade axeln mot Falkenberg och Viktor Frodig fick en hjärnskakning på träningen på lördagen.

– Det känns att jag gjorde något ovanligt, jag har träningsvärk och ont i hela kroppen, säger Mattias Hugosson som hade sitt första möte klockan 08.00 på sitt jobb som försäljare av kontorsmöbler på måndagsmorgonen, han kom hem från Varberg 02.30.

Hur var det att komma in i hetluften igen?

–  Det var spännande, speciellt och det dök upp med kort varsel. En speciell situation...

Du tvekade aldrig att ställa upp?

– Det fanns egentligen inga alternativ. Det hade varit tufft att ställa en junior i sådan viktig match, då var det bättre att spela en gammal räv som mig.

Vem är det som står i mål i nästa match?

– Då hoppas jag att August Strömberg och Viktor Frodig är tillbaka.

Men du ställer väl upp om du behövs igen?

– Jag är så trött efter gårdagens match, så jag har inte hunnit tänka den tanken ens...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.