Susanna Björklund, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör berättar om de nya tagen regionen tar efter vår granskningen om rasismen inom vården. Foto: Stefan Larsson/SVT

Efter SVT Gävleborgs granskning – Region Gävleborg tar nya tag mot rasismen

Uppdaterad
Publicerad

Region Gävleborg har börjat se över sina tidigare rutiner och tar nu nya tag när det handlar om lika behandling för både vårdanställda och patienter. Detta efter SVT Gävleborgs granskning om rasismen inom vården.

Regionen utvärderar nu vad den kan bli bättre på och vilka delar den behöver arbeta vidare med för att förebygga kränkande beteende.

– Vi måste bli vassare på de områden där man känner att man inte kommer fram. Vi tittar nu på ett tätare samarbete med patientnämnden utifrån patientens perspektiv. Det här är ingenting vi accepterar, säger Susanna Björklund, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rasism inom vården i Gävleborg

Mer i ämnet