Elever från MTH-utbildning kom till SVT:s redaktion för att berätta om hur de ser på undervisningen på den kritiserade skolan. Foto: SVT

Elever på kritiserad skola: ”Vi är rädda för vår framtid”

Uppdaterad
Publicerad

Efter publiceringen om MTH-utbildning:s avhopp av elever och kritik från föräldrar fick redaktionen i Hudiksvall besök. Fem oroliga elever ville berätta om hur de ser på undervisningen på den kritiserade skolan.

Trots att de är rädda för repressalier tog de mod till sig och besökte SVT:s redaktion. De ville berätta om sin syn på skolan och om en undermålig undervisning.

– Vi har fått nog, vi vill få till en förändring på det här. Vi är rädda för vår framtid och vi struntar i om det blir några konsekvenser för oss på skolan.

Eleverna berättar om brist på klassrum, om scheman som ändras flera gånger i veckan, men det som oroar mest är de lärarlösa lektionerna som lett till att deras kunskapsnivå och betyg har sjunkit under deras två år på skolan. Nu går de i nian och tror att det är kört.

I klippet ovan kan du höra elevernas egna ord om hur de upplever skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot friskola i Hudiksvall

Mer i ämnet