Joakim Johansson, åklagare, har begärt en man i 30-årsåldern häktad misstänkt för mordförsök samt grov stöld. Foto: SVT

30-åring häktas för mordförsök på pizzeria – ”Kan finnas fler gärningsmän”

Uppdaterad
Publicerad

Drygt ett dygn efter mordförsöket på en pizzeria i centrala Gävle kunde en man i 30-årsåldern gripas på onsdagskvällen. Mannen häktades på sannolika skäl för försök till mord samt grov stöld. Men åklagaren utesluter inte att det kan finnas fler gärningsmän.

Ett intensivt utredningsarbete gav utdelning under onsdagskvällen då en man i 30-årsåldern kunde gripas för inblandning i mordförsök efter att en man i 45-årsåldern skadades svårt på en pizzeria i centrala Gävle.

– 30-åringen är hemmahörande i Gävle och ska vara bekant med 45-åringen, säger Joakim Johansson, åklagare.

30-åringen misstänks även för grov stöld.

– I samband med mordförsöket ska han ha tagit saker från målsägande, säger Joakim Johansson.

Kan finnas fler gärningsmän

Trots gripandet fortsätter utredningsarbetet och Joakim Johansson uppger att polisen inte utesluter att det kan finnas fler misstänkta gärningsmän.

– Jag kan inte gå in på om någon ytterligare person är misstänkt men vi fortsätter att utreda om det kan finnas fler personer som är intressanta.

Häktad på sannolika skäl

Under fredagseftermiddagen häktades 30-åringen på sannolika skäl mot sitt nekande.

45-åringen, som sedan i tisdagskväll vårdas efter mordförsöket, ska enligt Joakim Johansson må bra under omständigheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.