En personbil voltade på Hammarbyvägen utanför Storvik på fredagen. Två personer befann sig i bilen, en avled senare av sina skador. Foto: Andreas Björklund

En person avliden efter olyckan utanför Storvik

Uppdaterad
Publicerad

En personbil voltade på Hammarbyvägen utanför Storvik på fredagseftermiddagen. Under lördagen avled en av personerna som förts till sjukhus efter olyckan.

Under fredagseftermiddagen voltade en personbil på väg 518, även kallad Hammarbyvägen. Två personer befann sig i bilen. När Gästrike räddningstjänst kom till platsen hade en person tagit sig ur bilen och räddningstjänsten fick arbeta med att att få loss den andra personen som satt fastklämd i bilen.

– En person är allvarligt skadad och har förts till sjukhus. Den andra personen har tagits med för kontroll, sade Emma Axelsson, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst, på fredagen.

Avled på sjukhus

På lördagen meddelade polisen att en av personerna i bilen, en man i 45-årsåldern, avlidit till följd av sina skador.

Polisen har tagit bilen i beslag för en teknisk undersökning samt inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik.

Bilen blockerade vägen och trafiken var avstängd medan räddningsarbetet pågick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.