En stor del av parkeringen vid Parkbadet i Sandviken var avspärrad vid 20-tiden på lördagen. Foto: Andreas Björklund

Man i Sandviken skottskadad – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man skottskadades under lördagen utomhus på Valhallavägen i Sandviken. Mannen fördes till sjukhus med ambulans och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Polisen arbetar under söndagen vidare med ärendet.

Flera personer hörde på kvällen av sig till polisen och berättade av någon skjutits på eller i anslutning till parkeringen.

Brottsplatsen spärrades efter skottlossningen av. Polisen kontrollerade flera personer och fordon i närheten av platsen där mannen sköts.

Spårsäkrar med hund

Under kvällen arbetade polisen bland annat med spårsäkring tillsammans med hund. Man har även hållit vittnesförhör och med att försöka hitta den eller de som utfört skjutningen. Förhör ska även hållas med den skadade mannen.

Andreas Björklund, frilansande fotograf, berättar att en stor del av parkeringen vid Parkbadet och Coop i Sandviken var avspärrad vid 20-tiden.

– Polis hade spärrat av parkeringen och en gata utanför. De sökte även med ficklampa runt området.

”Inte är en slumpmässigt utvald person”

Polisen tror att det handlar om en isolerad händelse.

– Uppgifter pekar mot att det här inte är en slumpmässigt utvald person. Det finns motiv, men exakta orsaken kommer att utredas vidare.

Den skjutne mannen fördes till sjukhus.

– Han var då vaken och talbar. Jag har ingen information om läget har förändrats. Nu pågår arbete med att säkra spår och förhöra vittnen. Var och hur mannen blev skjuten kommer vi inte att gå in på, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg.

Ingen gripen

Polisen fortsätter under söndagen att arbeta vidare med ärendet. På söndagsförmiddagen fanns ännu inga uppgifter om att någon person gripits misstänkt för brottet.

Ärendet leds av en jouråklagare. Enligt polisen kommer man i nuläget inte att lämna fler kommentarer om vad som hänt, på grund av ärendets karaktär och på grund av förundersökningssekretessen.

Polisen efterlyser tips

Polisen är angelägna om att komma i kontakt med personer som rört sig i området kring Valhallavägen i samband med att brottet ägde rum. Tips lämnas till 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.