Enklare att få lägenhet för unga i Gävle

Publicerad

Gavlegårdarna har satsat på nyproducerade bostäder i bland annat Sätra och Hemsta i Gävle. I veckan släppte de 117 nya bostäder i stadsdelen Sörby.

Det ska bli enklare för ungdomar att få tag på en bostad utan för höga hyror och långa köer. Gavlegårdarna gör det möjligt för dem genom ett investeringsstöd som är ett statligt investeringsbidrag som man kan söka och fås med kravet att inte sätta för höga hyror.

– Genom investeringsstöd så ser vi i dem sista projekten att det är en jätte efterfrågan, därav en lång kötid och därför behöver vi göra särskilda satsningar för ungdomar, säger Cathrine Holgersson, vd på Gavlegårdarna.

Inflyttningsklara i juni

De första lägenheterna kommer att stå klara den första juni och resten av bostäderna kommer att vara färdigbyggda till juli och augusti.

Se i klippet ovan de nyproducerade lägenheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.