Jesse Brodin är föreståndare på Treffen och han vill få fortsatt medel för fyra extra tjänster på fritidsgården. Foto: Lina Abusagr

Ett lugnare Sätra efter oroligheterna

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ungdomar hade kastat in rökbomber och stenar i Sätra centrum ifjol, satte man in åtgärder för att få bukt med problemet. Imorgon hålls ett nytt möte för att bestämma hur man går vidare.

Efter oroligheterna i oktober samlade Gävle kommun och polisen flera aktörer för att komma till rätta med problemet. En viktig åtgärd som bestämdes i samband med mötet var att förse fritidsgården Treffen, i Sätra, med fyra tjänster fram till årsskiftet. Nu hoppas de på förlängning.

– Det är oerhört viktigt, vi är väldigt välbesökta på Treffen. Med de nya tjänsterna kan vi bemöta fler ungdomar på rätt villkor, säger Jesse Brodin, föreståndare Treffen.

Nytt möte på måndag

Imorgon hålls ytterligare ett möte för att se över vad som behövs göras för att bibehålla ett lugnare Sätra.

– Pengar kanske behövs, med jag tror framförallt att det som behövs är att vi sätter oss ned och tittar vad vi behöver för att få en långsiktig lösning på de här problemen som kan uppstå i vilken stadsdel som helst. Jag tror inte att Sätra är unikt för det här, det unika är att vi tog ett samlat grepp i november och fick igång ett bra nätverk, säger han.  

”Kan inte bara släcka en brand”

Vad innebär det om ni inte får medel för de nya tjänsterna?

– Jag vill inte tänka i de banorna, det måste fortsätta för att om det måste ske en förändring i Sätra måste vi tänka långsiktigt. Vi kan inte bara släcka en brand som har varit, säger Jesse Brodin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.