Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Markus Dahlberg/SVT

Explosion i Gävle – polisens bombgrupp genomsökte restaurang

Uppdaterad
Publicerad

Något exploderade i natt inne i en snabbmatsrestaurang i centrala Gävle.  Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen skriver på sin webbplats att restaurangen var tom och att ingen människa skadades. Däremot krossades glasrutor i lokalen.

Larmet kom vid 4-tiden natten mot måndagen.

En förundersökningen har inletts och polisen har rubricerat explosionen som allmänfarlig ödeläggelse.

Kastats in i lokalen

– Vi tror att något har kastats in i lokalen som därefter exploderat. Samtliga rutor på restaurangen har krossats men det verkar inte vara någon större ödeläggelse, säger Pontus Hjelm, befäl polisregion Mitt, till TT.

Nationella bombgruppen är på väg till platsen för att göra en brottsplatsundersökning. Platsen hålls avspärrad. Inga personer har frihetsberövats i ärendet, uppger polisen.

Polisen ber allmänhet att ta omvägar utanför avspärrningarna, för säkerhets skull säger polis på platsen till SVT:s reporter Markus Dahlberg.

Även butikspersonal tvärs över gatan har ombetts att inte vara nära fönstren mot snabbmatsrestaurangen. Detta i väntan på att bombgruppens personal ska anlända och bedöma situationen.

Avspärrningar hävda

Vid lunchtid tog polisen bort avspärrningarna kring restaurangen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Markus Dahlberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.