Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Tog Gavlegårdarnas pengar – nu frikänns det före detta kärleksparet

Uppdaterad
Publicerad

Det före detta kärleksparet skulle lära nyanlända vardagssysslor i en så kallad Boskola i Gavlegårdarnas regi. Det tog stora delar av pengarna själva. Nu frikänns båda för grov trolöshet mot huvudman.

De båda männen, 39 och 33 år gamla, har haft en ideell förening dit pengarna förts över. Men de oklara förhållandena hur föreningen bildats eller vilka som ens företrätt den gör det svårt att bevisa att den faktiskt blivit utsatt för trolöshetsbrott. Därför kan de inte dömas trots att 39-åringen erkänt att han fört över fyra summor på 165 000, 140 000, 75 000 och 51 000 kronor. I övrigt förnekar han brott.

33-åringen har hela tiden förnekat brott över huvud taget.

Totalt 1,8 miljoner

Den ene mannen var anställd på Gavlegårdarna men drev samtidigt föreningen som han förde över bostadsbolagets pengar till mellan 2015 och 2018. Föreningen skulle driva en boskola för nyanlända, något som hans expartner också gjorde, men av de tre miljoner som föreningen fick gick mycket till annat.

Föreningens kontokort har bland annat använts för att spendera 18 000 kronor på en Louis Vuitton-butik, köpa flygbiljetter och krognotor. Sammanlagt handlar det om 1,8 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer