Faxeholmens vd sparkas på grund av tveksamma bilaffärer Foto: SVT

Faxeholmens vd sparkas på grund av tveksamma bilaffärer

Uppdaterad
Publicerad

Faxeholmens vd Gabriel Larsson sparkas med omedelbar verkan. Det har styrelsen beslutat idag. Anledningen är en granskning som Hela Hälsingland gjort – där det framkommit att Larsson sålt bilar billigt till sin pappa och kollegor.

I ett pressmeddelande skriver man att styrelsen ”enhälligt beslutat att entlediga Gabriel Larsson från hans uppdrag som verkställande direktör för Faxeholmen AB i Söderhamn”.

– Det finns anledning att tro att värderingarna (av bilarna) inte har skett på ett korrekt sätt. Och det är ett av huvudskälen till att vi inte längre känner förtroende för VD:n, säger Lars Stål, Ordförande på Faxeholmen AB till SVT.

Här kan ni läsa mer om Hela Hälsinglands avslöjande om bilaffärerna. Faxeholmen är ett kommunal bostadsbolag i Söderhamn, med över 3000 bostäder.

SVT Nyheter Gävleborg har sökt Gabriel Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.