Foto: SVT

Fler börjar med konståkning i Bollnäs – läger med prova-på lockar

Uppdaterad
Publicerad

Under två veckor pågår ett sommarläger för konståkningsintresserade i länet. Det är Bollnäs konståkningsklubb som är värdar och det kommer både erfarna åkare och nybörjare som vill prova på.

Ett fyrtiotal deltagare i veckan samsas just nu om isen på Sävstaås IP i Bollnäs. Det är åkare från hela länet, från åtta-års åldern och upp till elitnivå som träffas.

– De har ungefär 2-3 åkpass och ett fyspass om dagen. Vi tränar allt från enkel skridskoteknik till mer avancerade hopp, säger Amanda Palmér.

Märta Bruce och Aidana Asylbashefa från Bollnäs konståkningsklubb, deltar för tredje året i rad.

– När jag kom från stugan och kände hur varmt det var kändes det lite konstigt att jag skulle vara inne på isen hela dagarna, men nu känns det bra, säger Märta Bruce.

– Det är kul att man får lära sig så mycket nytt och träna med kompisarna, säger Aidana Asylbashefa.

Båda ser en framtid inom konståkningen och det är något de inte är ensamma om i Bollnäs.

– Vi är en klubb som ökar stadigt nu, så på sikt kan nog Bollnäs bli en riktig konståkningsstad, säger Amanda Palmér.

Under denna vecka och nästa kan de som är nyfikna på konståkning få prova-på lektioner under en timme, vid lunchtid varje dag.

– Man kan komma hit och få åka gratis med en tränare. Vi hyr ut skridskor och man kan få låna hjälm, säger Amanda Palmér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.