World Cup blir en 20-lagsturnering – avgörs för 46:e gången

Publicerad

I går inleddes World Cup i Sandviken. Turneringen har i år utökat antalet lag från 16 till 20, något som har upprört känslor bland kritiker.
Men Rafi Markarian klubbchef på SAIK Bandy ser ändå positivt på att fler lag deltar.

– Det finns dom som tycker att man ska kvalificera sig till World Cup i Sandviken. Men vi tycker i det här fallet att vi ska testa det här med 20-lag. Sen kan man ju så klart tycka på förhand att några lag är stryk-lag eller vad man ska säga. Men det visar sig, det är två gånger 30 minuter och allt kan hända, säger Rafi Markarian klubbchef på SAIK Bandy.

Världselit och några dussin lag

Kritiker på sociala medier menar att 20 lag gör att kvalitetsskillnaden blir för stor. Att prestigen delvis försvinner från turneringen och att det blir ett evenemang för alla som vill delta. Saiks spelare Erik Säfström ser dock både för-och nackdelar med en 20-lagsturnering.

– Det blir ju lite svårare att ta sig vidare, men samtidigt också lite roligt med fler lag. Sen tycker jag att det var rätt bra som det var innan fast också bra att testa något nytt ibland, säger Erik Säfström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer