Niclas Cronsell var nöjd med de starka siffrorna. Foto: SVT

Fler sover i Gävleborg

Publicerad

Det går bra för landets för hotell, och ändå lite bättre går det för hotellen i Gävleborg. Siffror från Tillväxtverket som kom i dag avslöjade en ökning av antalet övernattningar på två procent i hela landet och och 4,1 procent i Gävleborg.

– Det beror på tre saker. Dels att vi har jätteduktiga entreprenörer. Dels att det har gjorts stora investeringar som förbättrar erbjudandet. Och så att det under ett antal år har satsats medvetet på besöksnäringen, säger Niclas Cronsell, avdelningschef vid Region Gävleborg.

Region Gävleborg har satsat 50 miljoner kronor i olika projekt för att öka turismen. Och en del av den totala ökningen av övernattande besökare står de utländska gästerna för. I Gävleborg gjorde särskilt holländarna en framryckning – de ökade sina övernattningar i vårt län med 81 procent mellan 2016 och 2017.

– Det är en region vi har prioriterat i vår marknadsföring, säger Niclas Cronsell.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.