Foto: TT

Flera rån mot unga i Sätra

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter lunch får polisen in två samtal från pojkar i yngre tonåren som båda berättar att de blivit slagna och rånade i stadsdelen Sätra i Gävle. I båda fallen ska det handla om att flera ungdomar gett sig på offren.

Strax före 13 larmade en pojke att han blivit slagen av flera ungdomar som försökt stjäla hans byxor utan att lyckas. Omkring en halvtimme senare ringer en annan pojke och berättar att han blivit nedbrottad och rånad på sina skor och hörlurar av flera ungdomar som också tar en mössa av pojkens jämnåriga vän. 

– Enligt uppgift av de drabbade är det mellan fem till tio personer i ungdomsgänget, berättar Tobias Ahlén som är presstalesperson hos polisen.

Flera polispatruller tog sig till Sätra för att leta efter förövarna utan att lyckas.

– Vi har ingen misstänkt och vi utreder dessa som olika händelser, vi utesluter inte att det finns någon koppling mellan rånen.

Ingen av brottsoffren ska ha tvingats uppsöka sjukvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.