Flera trafikolyckor i Hälsingland

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit halt på många vägar under natten och morgonen och i trakterna av Hudiksvall har flera olyckor inträffat.

Det första larmet kom kl 23.55 och gällde en personbil som skulle ha sladdat ner i ett vattendrag mellan Fiskeby och Nordenholm strax öster om Hudiksvall. Dessbättre visade det sig att bilen inte hade hamnat i vattnet. En person var skadad och fördes till Hudiksvalls sjukhus, två andra som också hade varit med i bilen hade lämnat platsen. – Ärendet rubriceras som vårdslöshet i trafik och smitning, säger Mikael Lindgren som är regionledningsbefäl hos polisen till SVT.

Kl 00.25 kom nästa larm. Den här gången var det en singelolycka på Bergsjövägen i höjd med Mo utanför Hudiksvall. Bilen hade kört av vägen och voltat. De var fem tonårskillar som hade färdats i bilen hade tagit sig ut själva när räddningsmanskapet kom till platsen. Alla fem fördes med ambulans till Hudiksvalls sjukhus för kontroll. Region Gävleborg uppger nu på morgonen att alla fem hade fått lindriga skador och att fyra fick lämna sjukhuset sedan de undersökts.

Kl 02.28 kom nästa larm.  En personbil hade kört av vägen och in i ett träd på Bergsjövägen några kilometer söder om Ilsbo. Föraren var fastklämd och fick klippas loss av räddningstjänsten. Han fördes sedan till Hudiksvalls sjukhus och enligt Region Gävleborg är hans skador lindriga.

– Det var väldigt halt på alla tre ställena, rena isgatan, säger Per Mossnelid som är inre befäl hos Norrhälsinge räddningstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.