Foto: SVT

Pojke allvarligt skadad efter lastbilsolyckan i Andersberg – ”Fler vittnen ska höras”

Uppdaterad
Publicerad

Fler vittnen ska höras och polisen ska genomföra en teknisk undersökning av den lastbil som under tisdagseftermiddagen körde på en pojke på Skogsmursvägen i centrala Gävle. Vid samma olycka körde en polisbil på en flicka, något som utreds internt av åklagare i Stockholm.

– Enligt uppgifter ska här killen ha passerat över vägen efter att ha klivit av bussen på Skogsmursgatan. Där blir han påkörd av en lastbil som kommer från Ersbo-hållet och som är på väg mot centrala Gävle, säger Stefan Löfberg, förundersökningsledare.

”Flera vittnen ska höras”

Utredningen efter gårdagens olycka är fortfarande i sin linda och polisen har flera trådar att dra i under onsdagen.

– Vi ska genomföra en teknisk undersökning på lastbilen och det finns fler vittnen som vi bedömer att vi måste höra, säger Stefan Löfberg.

Allvarligt skadad

Pojken uppges att vara allvarligt skadad och fördes under tisdagskvällen till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt en patientskaderapport från Region Gävleborg ska pojken vara allvarligt skadad.

Lastbilsolyckan utreds som vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppskada.

– Lastbilsolyckan utreds men ingen person är i nuläget delgiven misstanke, säger Stefan Löfberg.

Internutredning

Efter olyckan uppgavs flickan vara talbar men fördes till sjukhus med ambulans. Enligt en patientskaderapport som uppdaterades under tisdagskvällen lades flickan in på vårdavdelning med lindrig skada.

Polisen vill inte kommentera olyckan ytterligare då den utreds av särskilda åklagarkammaren vid polisen i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.