Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Folktandvården i Gävleborg går med miljonförlust under coronapandemin. Foto: SVT

Folktandvården i Gävleborg drabbas hårt av corona – 14 miljoner i förlust

Uppdaterad
Publicerad
Folktandvården i Gävleborg drabbas hårt av den pågående coronapandemin. Totalt har tio av länets kliniker fått stänga sedan i mars, och bolaget har gått 14 miljoner kronor i förlust under mars och april.

Stängningarna påverkar inte några av länets specilistverksamheter.

– Vi har behållit de stora klinikerna, så att det ska bli så bra som möjligt för våra patienter, säger Ann-Christin Larsson Bolle, vd Folktandvården Gävleborg.

Folktandvården har som mest haft en 25-procentig personalfrånvaro under coronapandemin, och en hel del skyddsutrustning har omprioriterats till sjukvården. Nedskärningar har även berott på frånvaro av patienter. ​

– Jag tror att många, i onödan, är rädda för att ta kontakt med oss. Vi vill absolut inte att sjuka ska komma till våra allmänkliniker men vi har en trailer vid sjukhuset där vi tar emot covidpatienter, säger Ann-Christin Larsson Bolle.

Uteblivna inkomster gör nu att Folktandvården i Gävleborg har gjort en förlust på 14 miljoner kronor under mars och april.

– Det är en ekonomiskt utsatthet vi är i just nu. Samtidigt vill vi ge våra patienter den bästa möjliga vården, säger Ann-Christin Larsson Bolle.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet