Föremål exploderade i handen på pojke i Forsbacka

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 10-årsåldern fick föras till sjukhus efter att ett föremål han hittat detonerade i Forsbacka, utanför Sandviken.

Polisen i Region Mitt rapporterade inledningsvis att pojken ska ha hittat ett eller flera föremål på okänd plats, som sedan exploderade medan han höll i dem.

Pojken, som är runt tio år, skadades och fördes med ambulans till sjukhus. Händelsen skedde runt tjugo i tre på måndag eftermiddag.

Patroner

– Vi tror oss veta nu att det är patroner som har exploderat. Vi har dock ingen vetskap om hur de exploderat, och ärendet utreds nu som brott mot vapenlagen och vållande till kroppsskada, säger Daniel Wikdahl senare på eftermiddagen.

På kvällen skriver polisen på hemsidan var det en patron som smällde när pojken höll i den. Flera patroner fanns kvar och har beslagtagits av polisen.

Lindrigt skadad

Pojken ska ha hittat patronerna på en stig i närheten av sitt hem, och han var inne i bostaden när en av dem gick av. Fortfarande vet man inte exakt varför den detonerade.

Pojken fick lindriga skador i en hand, och har fått lämna sjukhuset efter omplåstring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.