Vinterns stora mängder snö fick taket att rasa i mars. En del av det böjda skelettet syns i den främre delen av bilden. Foto: Robin Herzog, SVT

”Föreningen har visat ett enormt engagemang” – Gällsta IK får miljongåva

Publicerad

Ungdomsfonden har beslutat att bevilja Gällsta IK en miljon kronor i anslag för återuppbyggnad av ishallen i Gällsta. Den rasade av snötyngd i mars i år.

Föreningen har visat ett enormt engagemang, och redovisat som vi bedömer vara hållbara kalkyler, skriver företrädare för fonden i ett pressmeddelande.

”Vi vill genom vårt stöd bidra till att den ideellt drivna verksamheten kan bedrivas vidare. Den avgörande faktorn för klubbens överlevnad är dock inte vårt stöd utan det samlade engagemanget från barn och ungdom, föräldrar, ledare och kommun.

Under åren har ungdomsfonden, genom det nu beslutade stödet, bidragit med  över tre miljoner till investeringar för Gällsta IK.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer