Hör den dolda inspelningen av SD-politikern i videon Foto: Storyblocks/Texture fabrik/SVT

Företagare sparkade MS-sjuke Jimmy Norfelt efter covidspruta – invald i kommunfullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

MS-sjuke Jimmy Norfelt fick sparken från sin arbetsträning på ett motorföretag i Järvsö efter att han vaccinerat sig mot covid-19. Nu visar det sig att en av företagets ägare, som är vaccinkritiker, blivit utsedd till ersättare i kommunfullmäktige i Ljusdal.

Vi har tidigare berättat om MS-sjuke Jimmy Norfelt. Sedan publiceringen har en av ägarna till det företag där Jimmy arbetstränat blivit invald som ersättare i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna. Detta eftersom företagaren stod med på partiets valsedel i kommunvalet 2018.

SVT Gävleborg har sökt företaget under flera veckor utan resultat. Vid besök med gömd mikrofon svarar ägaren på frågor.

Hör mötet med ägaren i videon

Avböjer intervju

Sverigedemokraterna i länet vill inte ställa upp på en bandad intervju, men partiets ordförande i Gävleborg Roger Hedlund svarar på SMS,

”XX har inte företrätt oss på något möte och att XX avser att kliva av sitt uppdrag. Vi anser därför att saken inte ytterligare behöver kommenteras.”

Partiledare Jimmie Åkesson (SD) säger att alla som kan bör vaccinera sig, och att han tar avstånd från konspirationsteorier om covidvaccinet.

– Det är olämpligt och kan vara rent samhällsfarligt att sprida olika konspirationsteorier, säger Jimmy Åkesson (SD), partiledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.