Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kennet Westelius letar efter sin vän Krister som han bodde med på Järvsö barnhem som syns i bakgrunden. ”Är han några år äldre än vad jag var, kanske han kommer ihåg mig”. Här berättar han om vad han hoppas på om han hittar Krister. Foto: Barbro Sellin SVT

Kenneth letar efter barnhemsvän i Järvsö: ”Förhoppningsvis får vi samma vänskap igen”

Uppdaterad
Publicerad

55-årige Kennet Westelius från Bollnäs bodde som barn på ett barnhem, Hälsinge barnhem i Järvsö. Nu söker han efter sin barndomsvän Krister som bodde på samma hem.

Kennet Westelius var på Hälsinge barnhem från 1969-71. När han fyllt 4 år så flyttade han till sina adoptivföräldrar i Bollnäs.

De senaste tio åren så har Kennet tänkt mer och mer på sin barndomsvän.

– Jag har inget minne av honom men det är något ändå som saknas. Jag har pratat mycket om Krister under min uppväxt, säger Kennet Westelius.

Ett bra liv

Kennet berättar att han haft en väldigt bra uppväxt hos sina adoptivföräldrar. Han är lyckligt gift, och Kennet och hans fru har tillsammans sex barn och sex barnbarn.

Efter att SVT Gävleborg intervjuade Kennet så har vi fått ett tips om en kvinna som arbetade på Hälsinge barnhem under åren som Kennet bodde där. Det är det första tipset som han fått efter att han började söka efter Krister för en vecka sedan. Det är ett spår som han nu kommer att gå vidare med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.