Polisens tekniker på plats i Sandviken, sent på söndagskvällen efter larm om knivskärning Foto: Roger Nilsson

Försökte mörda med kniv – är psykiskt sjuk

Publicerad

Den man i 20-årsåldern, från Sandviken, som i mars i år överföll och knivhögg en annan man på Storgatan i Sandviken, lider av an allvarlig psykisk störning.

Det framgår av den rättspsykiatriska utredning som gjorts vid den rättspsykiatriska kliniken i Huddinge sedan mannen befunnits skyldig till försök till mord.

Rättegången mot den åtalade mannen hölls i juni, och nu i veckan kommer rättegången att avslutas då man redovisar resultatet av utredningen för tingsrätten.

Rättspsykiatrisk vård

Av det rättspsykiatriska utlåtandet framgår att mannen led av en allvarlig psykisk störning vid tiden för överfallet och att han också led av den psykiska störningen vid undersökningstillfället. 

I utlåtandet skrivs också att det därför finns förutsättningar att döma honom till sluten rättspsykiatrisk vård. Den skall dock vara kopplad till föreskrift om särskild utskrivningsprövning, då risken för återfall betraktas som hög.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer