Nu är friidrotts-EM igång i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

I dag torsdag var första tävlingsdagen för U23-EM på Gunder Hägg-stadion i Gävle. Omkring 1100 tävlande friidrottare kommer delta i mästerskapet från 50 olika länder, med en uppskattad publik på 4000 besökare dagligen.

Enligt arrangörerna har man haft en tuff uppgift med att färdigställa installationen av U23-EM. De har installerat milslånga kablage, fiberkablar, temporära byggnader och allt ska ske under säkra och trygga arbetsförhållanden.

– Det känns bra att äntligen få välkomna Gävleborna och alla inresta till U23-EM, nu är vi igång och det känns jätteroligt, säger Rebecca Fältström enhetschef för Gavlehov.

4000 besökare dagligen

Enligt arrangörerna kommer de ha omkring 4000 besökare varje dag under hela mästarskapet.

– Det här bra för att visa att vi är bra Sverige arrangörer och framförallt att vi har en fantastisk arena, Gavlehov, här i Gävle som passar stora mästerskap, säger Rebecca Fältström enhetschef för Gavlehov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.