”Svårare att få den hjälp man vanligtvis brukar få” – så här kan det se ut när distansundervisningen sker hemifrån. Foto: Sabina Pettersson/SVT

Första veckan med distansundervisning: ”Finns fördelar”

Uppdaterad
Publicerad

Första veckan med distansundervisning är avklarad i Sandvikens kommun. En situation som inte är helt lätt för lärare och elever. Men Mikael Ståhllien, lärare på Norrsätraskolan, ser också de positiva delarna med den här typen av undervisning. SVT var med på en geografilektion.

Precis innan skolstart gick regeringen ut med att det var upp till varje kommun hur man skulle bedriva undervisningen under våren. Många av länets kommuner valde att börja med fjärr- och distansundervisning. Där ibland Sandvikens kommun.

– Jag försöker att inte ändra så mycket, jag vill ha delaktighet och bokför vilka som har läst och svarat och har koll på det, säger Mikael Ståhllien, lärare på Norrsätraskolan.

Coronaviruset i Gävleborg

– Det finns en del fördelar med det här. Det är att en del inte vågar prata i grupp, men det vågar de göra här.

Vill till skolan

Greta Eklund som går i nian på Norrsätraskolan längtar redan tillbaka till skolan då hon tycker att det mesta blir lite svårare.

– Det är ganska svårt, man saknar interaktionen och sen är det svårare att få den hjälp man vanligtvis brukar få, säger hon.

Se hur det kan se ut på en lektion med distansundervisning i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet