Polisen ska fortsatt patrullera och göra kontroller i brandområdet i Ljusdals kommun, fram till söndag kväll. Foto: Ljusdals kommun

Fortsatt hög polisnärvaro i brandområdena i Ljusdal

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har avslutat sitt arbete med bränderna i Ljusdalstrakten. Men polisen fortsätter sin ökade insats fram till den 12 augusti, med kontroller i området.

Det akuta släckningsarbetet har nu avslutats från räddningstjänstens sida i Ljusdals kommun, från och med torsdag 9 augusti klockan 16.00. Eftersläckningsarbetet har överlämnats till markägarna.

Men polisen fortsätter sin så kallade särskilda händelse, fram till söndag 12 augusti klockan 22.

Skogsbränderna i Gävleborg 2018

Fram till dess kommer polisen att rikta in sig på att bevaka den eventuellt ökande trafiken i området. Vidare ska områden som har beträdandeförbud kontrolleras, så att de är skyltade på rätt sätt, med mera.

Risk för tjuvar i området

Vidare ska även polisen genomföra fordons- och personkontroller. Detta för att man vet att tidigare utrymda områden kan drabbas av stölder.

Polisens fokus läggs på brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i och omkring brandområdet, skriver polisen på sin hemsida.

Det råder beträdandeförbud för allmänheten inom det brandskadade skogsområdet i Ljusdals kommun. Det gäller tills vidare och beslutet är taget för allmänhetens säkerhet, uppger Länsstyrelsen på sin hemsida. Det finns även undantag från förbudet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna i Gävleborg 2018

Mer i ämnet